sâmbătă, 19 ianuarie 2013


Un accident rutier a salvat 1.000 de pisici care ar fi fost mîncate de chinezi

Un accident rutier a salvat 1.000 de pisici care ar fi fost mîncate de chinezi
Un accident rutier din China a salvat peste 1.000 de pisici care urmau să ajungă hrană pentru chinezi într-un restaurant.
Activiştii din Changsha, capitala provinciei Hunan, au reuşit să salveze pisicile, închise în 40 de cuşti, după ce camionul care le transporta spre restaurant a fost implicat într-un accident, scrie Medical Daily,citat de rtv.net.
Accidentul a oferit timp necesar localnicilor să salveze pisicile. 50 de localnici au venit la faţa locului şi au adunat felinele. Se pare că la scurt timp după accident, a fost dat un anunţ pe reţeaua de socializare Weibo (un site chinezesc similar Twitter), prin care rezidenţii din Changsha erau îndemnaţi să vină la locul accidentului să ajute.
Unele dintre feline nu au supravieţuit accidentului, însă supravieţuitoarele au fost îngrijite, hrănite şi trimise la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Mici, din Changsha.
În China, pisicile petrec luni de zile închise câte 25 în cuşti foarte mici. În timp ce unele dintre ele mor înainte de a ajunge la destinaţie, restul sunt vândute restaurantelor pentru 1 – 2 dolari bucata.
Pisicile care ajung hrana chinezilor provin din mediul rural unde sunt crescute de săteni special pentru a fi vândute.
Chiar dacă mulţi chinezi consideră că mâncatul pisicilor aduce ghinion, în ultimul timp, zonele cu oameni înstăriţi din China au înregistrat o creştere a consumului de feline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu