sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Spune-mi ce browser foloseşti, ca să-ţi spun cât de deştept eşti!

După ce ani de zile „tocilarii” IT nu au contenit să se laude cu abilitatea lor de a folosi navigatoare web „adevărate”, gen Firefox sau Opera, în faţa „amatorilor” care erau „întepeniţi” la Internet Explorer, aceştia din urmă au primit şi o lovitură oficială.
AptiQuant Psychometric Consulting a dezvăluit că, potrivit studiului, utilizatorii care folosesc alte navigatoare decât Internet Explorer au IQ-ul mai ridicat decât al celor care folosesc browserul dezvoltat de Microsoft.
Spune mi ce browser foloseşti, ca să ţi spun cât de deştept eşti!
În conformitate cu datele din 2011, diagramele Aptiquant arată în mod clar un nivel maxim al IQ la utilizatorii navigatorului Opera, care se apropie de 130, depăşindu-l cu puţin pe cel al utilizatorilor Camino. Aceasta în timp ce la utilizatorii Safari, Chrome şi Firefox s-a constatat un IQ aproape de 110.
În acelaşi timp, coeficientul mediu de inteligenţă al internauţilor care preferă Internet Explorer se situează sub 100, cu un minim de sub 90 la cei care folosesc IE7 şi IE6.
Acum cinci ani, nivelul IQ-ului în rândul utilizatorilor de internet era aproximativ acelaşi indiferent. Indicele scăzut al IQ-ului la utilizatorii IE ar putea fi explicat prin faptul că acest browser are şi cea mai mare audienţă şi este instalat în mod implicit în sistemele de operare Windows.
Şi, ca o paranteză, iată şi un rezultat neprevăzut al studiului: CEO-ul AptiQuant a primit atât de multe reacţii negative din partea utilizatorilor de Internet Explorer, încât s-a simţit dator să adauge în rezultatele studiului cu următoarea frază: „Studiul arată că dacă ai un IQ scăzut este foarte probabil să foloseşti Internet Explorer”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu