duminică, 20 ianuarie 2013


Autodrada: O “poveste” incredibilă marca Poliţia Rutieră din Moldova

Surprinşi în situaţia în care o maşină a Poliţiei Rutiere din cadrul Comisariatului General de Politie din mun. Chisinau era parcată neregulamentar, într-o intersecţie din Centrul Capitalei, agenţii de circulaţie încearcă să ne convingă, prin toate metodele posibile că acest lucru nu s-a întâmplat, scrie autosrada.md
Dupa ce Direcţia Poliţiei Rutiere a emis un comunicat de presă în care menţionează că s-a autosesizat pe marginea acestui caz şi că a derulat o anchetă internă, ieri ei au anuntat  că, în urma cercetărilor s-a stabilit că, automobilul Poliției Rutiere cu numerele de înmatriculare MAI 1095 era parcat cu girofarul conectat în regim de clipire, iar inspectorii rutieri erau implicați la acordarea trecerii libere a unei coloane oficiale. Mai mult, aceştia spun că au şi imagini care demonstrează că girofarul era pornit.
Autodrada: O “poveste” incredibilă marca Poliţia Rutieră din Moldova
Jurnalistii de la autostrada.md au observat ca poza prezentata de Politia Rutiera este efectuata a doua zi, adică pe data de 18.01.2013 şi nu pe 17.01.2013. Solicitaţi să comenteze, Serviciul de presă s-a incurcat in declaratii, iar inspectorul care a condus ancheta, Constantin Ţurcanu, dupa ce nu a reusit sa raspunda clar la intrebarile jurnalistilor, si-a deconectat telefonul.
Si Eugen Luchianiuc pe blogul său a publicat un articol cu referire la acest caz, iar pentru o mai mare claritate, a prezentat si o poza pentru comparatie:
Poliția Rutieră a constatat că ”automobilul Poliției Rutiere cu numerele de înmatriculare MAI 1095 era parcat cu girofarul conectat în regim de clipire la intersecția străzilor Pușkin cu Columna în jurul orei 10:00. În acest timp inspectorii rutieri erau implicați la acordarea trecerii libere a unei coloane oficiale. Aceasta se consideră o misiune de serviciu, fapt ce permite unele abateri de la legislația rutieră, în cazul de față parcarea neregulamentară.” Ei mai adaugă și o fotografie cu MAI 1095 la care girofaruriloe clipesc. Doar că fotografia e făcută a doua zi, pe 18 ianuarie. Iată cea mai importantă diferență între fotografiile lui Alexandru și cele de pe site-ul Poliției Rutiere:
Autodrada: O “poveste” incredibilă marca Poliţia Rutieră din Moldova
Și cum rămâne cu reforma?” se intreaba Eugen, “Hai ș-om ####cetățeanul mai departe. Că el a tăcea. A închide gura“, a mai adaugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu