sâmbătă, 19 ianuarie 2013


De ce se culcă, de fapt, o femeie cu un bărbat?

Nica Domnicu / 533 de zile în urmă
Cum ajunge ea în patul lui, ce o excită într-atât? E musai ca el să fie înalt, brunet, cu ochii albaștri ca să aibă șanse? Întrebările nu i-au lăsat în pace pe psihologi până când a ieșit o carte pe această temă. Și iată câteva dintre răspunsurile cu care au venit.
De ce se culcă, de fapt, o femeie cu un bărbat?
Toate studiile o arată: femeile se topesc după bărbați înalți. La o analiză a anunțurilor de la matrimoniale, 80 % dintre femei precizează că și-ar dori să întâlnească un domn de cel puțin 1,80 m. Iar cei înalți, care trec acest lucru în anunțurile lor, primesc mult mai multe răspunsuri în comparație cu scunzii.
Alte cercetări arată că femeile preferă să fie măritate cu bărbați înalți, dar pun și mai mare preț pe înălțime când vine vorba de relații de scurtă durată și bazate mai mult pe sex.
Încă două studii au descoperit că bărbații mai înalți decât media au de obicei mai multe iubite de-a lungul vieții și copii mai numeroși.
Parfumul sexului
Cercetări recente anunțau că femeile își adulmecă la propriu partenerul, genetic vorbind, ca să decidă dacă e potrivit. Simțul olfactiv al femeii atinge punctul maxim la ovulație, în acele câteva ore din ciclul menstrual în care poate ră­mâ­ne însărcinată.
Genele răspunzătoare de lupta împotriva bacteriilor și virusurilor se află într-un grup numit MHC. Diferiți oameni au diferite versiuni ale acestor gene și s-a dovedit că femeile pot beneficia de două ori dacă aleg parteneri ale căror gene MHC sunt altfel decât ale lor. Astfel este redus riscul de naștere a unor copii cu probleme, cum sunt cei născuți din părinți înrudiți, cu gene asemănătoare. În plus, bebelușii vor avea un sistem imunitar robust.
Acest simț al mirosului dezvoltat poate avea un profund efect asupra sexualității femeii. Un studiu făcut pe 48 de cupluri a scos la iveală faptul că femeile ai căror parteneri au gene similare, fac sex cu ei mult mai rar.
E ceva în felul în care se mișcă…
Felul în care cineva dansează poate dez­vălui o sumedenie de informații (nivelul energiei, starea de sănătate etc.). Chestio­narele a doi psihologi arată că unele femei au făcut sex cu anumiți băr­bați doar pentru că au fost impresionate de felul cum dansau.
Unele mișcări pe ring — cele largi, ample — sunt pentru ele teribil de atractive. Și altele sunt evaluate — de pildă, când un bărbat îi atinge spatele altuia, pentru femei e semn de do­mi­nație. La fel, gesturile prin care un bărbat își maximizează spațiul – își întinde mâi­nile, picioarele. Cei care au o poziție a corpului deschisă — adică nu stau cu mâinile încrucișate la piept — sunt consi­derați mai potenți și mai convingători.
O personalitate pur și simplu irezistibilă
Pentru unele femei, personalitatea — în special un grozav simț al umorului — este la fel de importantă, dacă nu mult mai impor­tantă, în atracția sexuală. Cercetă­rile arată că femeile măritate cu glumeți sunt mult mai satisfăcute de căsniciile lor.
Femeile consideră umorul o calitate pe care și-ar dori-o de la un partener pe termen scurt, într-o relație sexuală, dar și de la unul pe termen lung, într-o relație romantică. Există o diferență între sexe pe acest subiect: femeile sunt atrase de bărbații cu umor „productiv”, cei care îi fac pe alții să râdă, iar ei sunt atrași de femeile cu umor „apreciativ”, cele care râd la glumele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu