sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Publicitatea în care femeile apar dezgolite, ar putea fi interzisă

Este vorba de un proiect de lege susținut  astăzi de Guvern. Documentul prevede interzicerea publicității „sexiste“, care promovează o atitudine sau comportament despre un gen ca fiind inferior sau mai puțin competent decât celălalt gen sau care face uz de prejudecăți sau stereotipuri.
Publicitatea în care femeile apar dezgolite, ar putea fi interzisă
Proiectul de lege stipulează că se consideră sexistă publicitatea care promovează sau ilustrează un comportament despre un gen ca fiind inferior sau mai puțin competent și face uz de prejudecăți sau stereotipuri în imaginea eronată a imaginii femeii sau a bărbatului, sau aspectul social al relațiilor dintre femei și bărbați.
Potrivit proiectului, persoanele care se vor simți ofensate de publicitate vor putea sesiza autoritățile publice și, ulterior, depune cereri în judecată pentru repararea prejudiciului adus
Proiectul de lege potrivit căruia publicitatea cu fete îmbrăcate sumar şi cea în care apar bărbaţi cu trunchiul dezgolit trebuie să fie interzisă a fost înaintat de deputatul PD Valentina Stratan. Decizia nu prevede însă cum anume va fi stabilit dacă publicitatea este sau nu „deranjantă”. El urmează a fi înaintat spre aprobare în Parlament.
Ministrul Muncii Valentina Buliga a menționat că aceasta este o problemă care ne vizează pe toți. „Astăzi nu avem instrumente legale pentru a sencționa. Noi am intervenit cu scrisori pe lângă agenți economici care își permit abuzuri”, susține ministul Muncii. „Putem veni fiecare minister cu completări la această lege ca să asigurăm cu adevărat respectarea egalității și a nu admite astfel de reclame când femeia sau bărbatul s-au transformat într-un obiect și doresc să o testeze mai mulți. Ceea ce vedem astăzi prin oraș este rușinea noastră”, mai spune Valentina Buliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu