duminică, 27 ianuarie 2013


La 11 ani, o fetiţă face performanţă în cel mai riscant sport (Video)

 

Americanca Brooke Raboutou, in varsta de doar 11 ani,este cea mai tanara cataratoare care reuseste performante incredibile.
Brooke Raboutou, în vârstă de doar 11 ani, este din Colorado, SUA, şi a devenit un adevărat fenomen în domeniul căţăratului. Practic, nu există termen de comparaţie pentru ce face ea, fiindcă reuşeşte performanţe care înainte erau considerate imposibile pentru cineva cu vârstă atât de fragedă,scrie rtv.net.
Ambii părinţi ai fetei au practicat escalada la nivel profesionist, iar Brooke şi fratele ei mai mare, Shawn, au moştenit pasiunea pentru căţăratul pe stânci.
Mama ei, Robyn Raboutou, este fostă campioană mondială la căţărat. De când a învăţat să meargă, Brooke a început să exerseze escalada pe panouri. În ultimii patru ani, ea a stabilit nu mai puţin de şapte recorduri şi ţinteşte mereu spre mai sus, mai repede, mai bine.
Mă simt în control şi sunt fericită pe stâncă. Îmi plac provocarile. Mi se pare fascinant cât de mică sunt în comparaţie cu stânca şi cât de sus pot să ajung. Nu mi-e teamă de înălţime” spune fetiţa, care se antrenează în fiecare zi pentru a se menţine în formă maximă. Antrenorul lui Brooke se mândreşte că doar 0.0001% dintre căţărători pot să atingă performanţele ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu